In resonantie met dieren

Klanken/muziek hebben voor elk levend wezen een positieve werking. We gebruiken klankschalen, trommels, fluiten, stemvorken enzovoorts vaak voor hun helende werking op de mens, maar ook dieren varen er wel bij. Of het nu een hond, kat, konijn, paard of schaap is, ze houden allemaal wel van klank/muziek. Al zal het ene dier liever een rustige kalimba horen en het andere dier graag naar een trommel luisteren.

Als je wilt gaan werken met klank bij dieren, krijg je met meer verschillende zaken te maken dan met het werken bij mensen. Daarom is de workshop onderverdeeld in 2 dagen, een theoriedag en een praktijkdag:
  • Theorie dag: In deze theorie dag gaan we praten over verschillende onderwerpen die met het werken met dieren te maken hebben, doen we oefeningen en bespreken we praktijk voorbeelden. Aan de hand van video en foto’s bouwen we onze kennis van klank en dieren uit. 
  • Praktijk dag: Deze dag gaan we met honden en paarden werken. We maken kennis met de dieren, gaan aan de slag met klankschalen, stemvorken, drum en overige meegebrachte instrumenten en bespreken de reacties. 
Tijd:       Een dag is van 10.00 - 17.00 uur
             Thuiswerk tussen de 2 workshop dagen in ± 5 uur
Kosten:  169 euro per dag (inclusief b.t.w., koffie/thee/wat lekkers en lunch)
Vereisten:
  • Algemeen:    minimaal 1 instrument bezitten en ervaring hebben met het bespelen
  • Praktijkdag:  deelgenomen hebben aan de theorie dag
Inschrijven: contact
Eerstvolgende datum workshop:
Theorie dag: vrijdag 12 februari 2021 in Breda, op deze dag zal het ook mogelijk zijn om extra instrumenten aan te schaffen
Praktijk dag: vrijdag 19 februari 2021 in Rijen