Guasha

Guasha is van oorsprong een schraapmethode die door mensen in Zuidoost-Azië gebruikt werd. Het werd vooral als "huis tuin en keuken" middel gebruikt door mensen die ver van de stad en de medische hulp woonden. Nadat deze methode herontdekt was door de medische wereld werd deze verder uitgewerkt en is de therapie vorm ontstaan die nu gebruikt wordt.

Bij Guasha wordt er geschraapt met speciaal gevormde stenen. De stenen die gebruikt worden zijn van natuurlijk materiaal b.v. jade, rozenkwarts of basalt. Sinds kort is daar een speciale schraper aan toegevoegd die gemaakt is van titanium. Al deze stenen hebben hun eigen unieke eigenschappen.

Om bij de mens goed over de huid te kunnen gaan met de steen zonder deze open te schrapen, wordt gebruik gemaakt van Guasha olie. Deze olie bevat speciale bestandsdelen waaraan geneeskrachtige uitwerking wordt toegeschreven.

Al jaren wordt Guasha gebruikt voor de bevordering van het welzijn van de mens. Guasha bij dieren is een recente ontwikkeling. Door de ervaring met deze schraaptechniek op mensen kon deze geschikt worden gemaakt voor dieren.

Door Guasha bevorder je:
  • ontspanning, op mentaal/emotioneel en fysiek vlak
  • opheffing van blokkades, zowel energetisch als lichamelijke blokkades
  • afvoer van toxines/afvalstoffen
  • doorstroming van Qi (energie)
Waardoor mens en dier weer "lekker in zijn vel" komt te zitten.

LET OP: alle behandelingen zijn als ondersteuning bedoeld en kunnen nooit een reguliere behandeling vervangen. Bij twijfel dient altijd een (dieren-)arts geraadpleegd te worden.