Klanken/muziek hebben voor elk levend wezen een positieve werking. We gebruiken klankschalen, trommels, fluiten, stemvorken enzovoorts vaak voor hun helende werking op de mens, maar ook dieren varen er wel bij. Of het nu een hond, kat, konijn, paard of schaap is, ze houden allemaal wel van klank/muziek. Al zal het ene dier liever een rustige kalimba horen en het andere dier graag naar een trommel luisteren.

 

Als je wilt gaan werken met klank bij dieren, krijg je met meer verschillende zaken te maken dan met het werken bij mensen. Daarom is de workshop onderverdeeld in 2 dagen, een theoriedag en een praktijkdag.

 

Theorie dag: In deze theorie dag gaan we praten over verschillende onderwerpen die met het werken met dieren te maken hebben, doen we oefeningen en bespreken we praktijk voorbeelden. Aan de hand van video en foto’s bouwen we onze kennis van klank en dieren uit.

 

Praktijk dag: Deze dag gaan we met honden en paarden werken. We maken kennis met de dieren, gaan aan de slag met klankschalen, stemvorken, drum en overige meegebrachte instrumenten en bespreken de reacties.

 

Tijd: Een dag is van 10.00 - 17.00 uur

 

Thuiswerk tussen de 2 workshop dagen in is ± 5 uur


Kosten: 169 euro per dag

            (inclusief b.t.w., koffie/thee/wat lekkers en hand-out)

 

Vereisten:

  • Algemeen: tijdens de workshop werken we met stemvorken en klankschalen. Ervaring met deze instrumenten is daarom gewenst. Wil je meedoen maar heb je geen ervaring met deze instrumenten, informeer dan naar de mogelijkheden om toch mee te kunnen doen.
  • Praktijkdag: deelgenomen hebben aan de theorie dag

Inschrijven: contact

 

Eerstvolgende datum workshop:

 

Zodra het kan maken we de nieuwe datum bekend. Wil je bericht krijgen als er een nieuwe datum bekend is, stuur dan een email met als onderwerp: "ik wil graag op de hoogte gehouden worden over de workshop in resonantie met dieren".

In resonantie met dieren voor therapeuten